Historie

Finsefondet

– et skritt i riktig retning

Finsefondet er en uavhengig stiftelse etablert på Finse i 1988.

Kanskje var det nettopp dette enestående naturområdet som inspirerte brødrene Norman til å etablere et fond for

utdeling av årlige stipendier, til personer og organisasjoner som gjorde en særlig god innsats for vern av norsk fjellnatur.

Natur- og miljøproblemene kan synes overveldende, og ens egen evne til påvirkning begrenset. – Men vi må lære oss å tenke globalt og handle lokalt, mente fonds-stifterne, og satte av en grunnkapital på 3 millioner kroner til formålet.

Det er meningen at Finsefondet skal påvirke utviklingen ved å fremme kunnskap og praktiske løsninger om fjellnatur – gjerne på lokalplanet.

Fondets navn er som nevnt, forankret i et stykke norsk natur som det har vært vanskelig å temme, men som med sitt lille samfunn og jernbanen kan stå som et symbol på et fornuftig møte mellom teknologi og miljø. Naturlig nok vil også utdelingen av fondets stipendium normalt finne sted på Finse i mai hvert år.

Fondsmidlene utgjør pr 1/1 år 2012 ca. 5,5 millioner. Stipendiets størrelse varierer med avkastningen av fondsmidlene og har variert mellom 50 000 og 300 000 kroner.

I 2011 kunne styret arrangere Finsefondets 21. stipendieutdeling, denne gang på kr 250 000 til Norsk Fjellmuseum. Inkludert denne prisen er det siden 1990 delt ut over 5 millioner kroner. Finsefondet befester dermed sin posisjon som en betydelig bidragsyter og inspirator til lokale initiativ som vil bevare eller forbedre natur og miljø i fjellet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s